عملکرد ربات های گوگل برای یک سایت

ربات های گوگل چگونه سایت ما را بررسی می کنند؟

شاید برای شما جالب باشد که بدانید عملکرد ربات های گوگل چگونه است؟ و چطور تمامی وب سایت ها و صفحات گوناگون اینترنت را تحت نظارت خود دارند؟  در نگاه اول کار خیلی مشکلی به نظر می آید چرا که وب سایت های بیشماری در دنیا وجود دارد که پردازش هرکدام به تنهایی کار دشواری می باشد، اما با وجود ابتکار موتور جستوی گوگل برای شناسایی وب سایت ها این کار عملی شد.

موتور جستجوی گوگل برای پیمایش وب سایت ها و صفحات آن از ربات های خزنده یا Web Crawler استفاده می کند. این ربات های برنامه نویسی شده انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن ها با توجه به دستوری که برای آن در نظر گرفته شده است، به صفحات وب آمده و آن ها را مورد پیمایش (خزیدن) قرار می دهند.

ممکن است ربات های گوگل را با نام عنکبوت گوگل و یا اسپایدر ها نیز بشناسید. گوگل بات (Google Bot) نامی است که شرکت گوگل برای ربات های خود در نظر گرفته است و سایر موتورهای جستجو برای ربات های خود نام دیگری انتخاب کرده اند. ربات های گوگل تمامی صفحات وب را از طریق لینک ها پیمایش می کنند.

نکته ای که در این جا حائز اهمیت است توجه به ساختار لینک های یک سایت می باشد. لینک های سایت خود را با یک ساختار استاندارد و منسجم بسازید. هرگز لینک را با عدد و کاراکترهای نامفهوم نمایش ندهید چرا که از نظر علم سئو رفته رفته به رتبه سایت خود آسیب می زنید.

یک لینک بهینه شده از نام سایت و آدرس صفحه ای از سایت که مد نظر است ساخته شده است. برای مثال آدرس:

Behyarco.com/website-design/

یک لینک با ساختار صحیح را نشان می دهد که به صفحه طراحی سایت از وب سایت بهیار اشاره دارد. در مقابل لینک هایی را دیده ایم که به صورت :

www.badlink.com/nolink27&00110!%%%%%87

این گونه لینک ها ساختار اشتباهی دارند و از لحاظ سئو بهینه نیستند همچنین کاربر را دچار سردرگمی می کنند.

 نحوه کار ربات های موتور جستجو

بعد از اینکه ربات های گوگل از طریق لینک ها به سراغ سایت ما آمدند در اولین قدم به جمع آوری اطلاعات وب سایت می پردازند که به آن عملیات Crawl یا خزیدن می گویند.

خزنده های گوگل برای انجام عملیات Crawl از الگوریتم و محاسبات ریاضی پیشرفته ای استفاده می کنند که در پشت تمام این الگوریتم ها یک هوش مصنوعی قدرتمند قرار گرفته است.

محتوا هایی که در سایت تولید می شود اعم از محتوا متنی، ویدیویی، گیف، عکس ها و…  توسط گوگل بات بازدید می شوند. بهتر است برای جذب ربات ها به سایتمان محتوا با ارزش و با کیفیت تولید کنیم و پارامترهایی که از نظر گوگل برای سئو مهم هستند را رعایت کنیم.

طول محتوا متنی نباید از 300 کلمه کمتر باشد، هرچه محتوا متنی بیشتر باشد گوگل راضی تر بوده و امتیاز بیشتری برای سایت شما در نظر می گیرد، البته محتوا نیز باید موضوع مناسب داشته باشد و مخاطب را جذب کند. نوشتن هزاران کلمه بدون مفهوم کارایی ندارد.

همواره سعی کنید محتوا سایت را بروز نگه دارید و محتوا همیشه سبز تولید کنید. بروز کردن محتوا سایت باعث می شود اسپایدرها سریعتر به سایت شما سر بزنند.

 ربات ها را به سایت خود دعوت کنید

بعد از عملیات Crawling نوبت به ایندکس شدن (Indexing) می رسد. نحوه ایندکس شدن لینک ها ، از مباحث پر اهمیت برای موتورهای جستجو می باشد. نحوه کار و عملکرد ربات های گوگل هنگام ایندکس شدن مطالب سایت به این صورت است که یا به شکل اتوماتیک و یا دستی در گوگل سرچ کنسول، از طریق ایندکس شدن به نوعی ربات ها به سایت شما دعوت می شوند تا از مطالب جدید سایت دیدن کنند. 

با توجه به اینکه بیش از صدها میلیون گیگابایت داده در طول روز توسط ربات های گوگل ایندکس می شود بنابراین فرایند ایندکس شدن سرعت و فضای سرور زیادی در بر می گیرد. اگر روزانه تعداد زیادی از مطالب سایت با حجم بالا را ایندکس کنیم، فضای زیادی اشغال می شود و به طور حتم به سرور شما آسیب وارد می شود.

 برای سایت خود فایل robot.txt بسازید

وقتی عنکبوت های گوگل به سایت شما می آیند، تمامی داده های سایت را مطابق با فایل txt می خوانند. Robot.txt یک فایل متنی می باشد که درون آن دستوراتی قرار دارد که به ربات ها اعلام می کند از کدام صفحات سایت بازدید شود و کدام صفحات در لیست بازدید قرار نگیرند. اگر وب سایتی دارید که از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می کند بهتر است افزونه Virtual Robot.txt را نصب کرده و به راحتی از آن استفاده کنید این پلاگین فایل متا تگ ربات را برای شما ایجاد کرده و آن را مدیریت می کند. به این صورت که اجازه دسترسی برخی صفحات سایت را به گوگل می دهد و یا دسترسی را از ربات های گوگل می گیرد.

 عملکرد ربات های گوگل را بهتر بشناسیم

ربات هایی که توسط گوگل برنامه نویسی شده اند برای هر کدام از پلتفرم ها مانند کامپیوتر و تلفن همراه دستورالعمل متفاوتی دارند و با توجه به وظیفه ای که برای آن ها در نظر گرفته شده اند، عمل می کنند. در زیر لیستی از عملکرد ربات های گوگل ارائه شده است.

  • Google Bot Desktop: همانطور که از نام این ربات پیداست، نسخه دسکتاپ سایت را بررسی می کند.
  • Google Bot Mobile: بررسی نسخه موبایل (ریسپانسیو) یک سایت وظیفه ی این ربات می باشد.
  • Google Bot News: این ربات برای بررسی سایت های خبری برنامه نویسی شده است.
  • Google Bot Ads: نظارت بر کیفیت تبلیغات موجود در وب از وظایف این ربات می باشد.
  • Google Bot Video: این ربات ویدیو های موجود در وب را بررسی می کند.
  • Google Bot Image: این ربات تصاویر موجود در وب را بررسی می کند.

 با توجه به عملکرد هوشمندانه ربات های گوگل برای پیمایش محتواهای سایت بهتر است محتوا ارزشمند تولید کنیم تا بتوانیم نظر ربات ها را به سایتمان جلب کنیم. داشتن نسخه ریسپانسیو یا واکنشگرا برای یک سایت اهمیت فراوانی دارد چرا که از نظر سئو سایت، بررسی نسخه موبایل یک  وب سایت ربات مجزا برای خود را دارد و یکی از 200 فاکتور مهمی است که گوگل برای رتبه دهی به آن بها زیادی می دهد بنابراین بهتر است ورژن موبایل سایت خود را همواره چک کنیم و مشکلات آن را برطرف نماییم.

یکی از بهترین ابزار هایی که می تواند وضعیت نسخه موبایل شما را به خوبی نمایش دهد سایت woorank.com می باشد. این سایت به شما میگوید وضعیت نسخه Responsive سایت شما خوب است و یا نیاز به بهینه شدن دارد. با وارد کردن آدرس سایت خود در نوار URL سایت (وورنک) میتوانید به اطلاعات مربوطه دست پیدا کنید.

 جمع بندی

پیدا کردن صفحات وب سایت توسط گوگل یک فرایند بسیار پیچیده می باشد که با استفاده از ربات های برنامه ریزی شده امکان پذیر می باشد. با توجه به اینکه رتبه گرفتن یک سایت و آمدن به صفحه اول نتایج گوگل برای صاحبان کسب و کار اینترنتی بسیار حائز اهمیت است از این رو پیشنهاد میشود  به نکاتی که دراین مقاله گفته شده است توجه کنید تا بتوانید نظر ربات های گوگل را به  سمت سایت خود جلب کنید.

منبع : https://www.google.com/search/howsearchworks/crawling-indexing

دریافت مشاوره رایگان

برای مشاوره رایگان با این شماره تماس بگیرید.

نظرات

فیلد اجباری*