برخی از سئوکاران کم تجربه بدون اینکه روی سئو داخلی تمرکز کنند، تمام انرژی و توان خود را به کار خواهند گرفت که با استفاده از چند استراتژی سئو خارجی تبلیغات انجام دهند و نتیجه جذاب بگیرند. اما این استراتژی قطعا با شکست مواجه خواهد شد، چرا که افراد نمیتوانند نتیجه جذابی به دست آورند و از طرفی سئو سایت آن ها نیز به درستی انجام نخواهد شد. امروز با کمک متخصصین سئو بهیار قصد داریم، یک بار برای همیشه مفاهیم مربوط به سئو داخلی را مورد بررسی قرار دهیم. البته دقت کنید که پاسخ سوال « سئو داخلی چیست » هیچ گاه به صورت ثابت نخواهد بود. بلکه برخی مواقع مفاهیم آن به روز میشود که به آن اشاره خواهیم کرد.
سئو داخلی چیست؟ On Page Seo چیست؟
قبل از اینکه به دنبال مهمترین نکات استراتژیک سئو داخلی باشیم، لازم است که در مورد پاسخ سوال « سئو داخلی چیست » به یک نتیجه مشترک برسیم. به مجموعه اقداماتی که در حوزه سئو بر روی سایت خود انجام میدهیم، سئو داخلی گفته میشود. حتی برخی از سئوکاران قدیمی سئو خارجی و همچنین سئو تکنیکال را نیز زیر شاخه سئو داخلی میدانند، چرا که نتیجه هر یک از آن ها به صورت مستقیم روی سایت قابل مشاهده خواهد بود. به این نکته توجه نمایید که سئو داخلی دارای متغیر های بسیار زیادی است. به همین دلیل شما به عنوان یک سئو کار باید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا آخرین تغییرات هسته گوگل و آپدیت الگوریتمهای آن را مورد بررسی قرار دهید. در این صورت میتوانید به یک نتیجه بسیار عالی دست پیدا کنید.
مهمترین مراحل سئو داخلی چیست؟ (تکنیک های سئو داخلی سایت)
به صورت کلی برای سئو داخلی نمیتوان مراحل پیچیده و توالی خاصی پیشنهاد داد. اما در این بخش به صورت اجمالی برخی از مهمترین مراحل آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. دقت کنید که سئو داخلی یک سایت صرفا شامل همین 15 مرحله نخواهد شد و پارامترهای دیگری نیز دارد که شما میتوانید از آن بهره ببرید.
1. انتخاب کلمات کلیدی مناسب
اولین و استراتژیک ترین مرحله سئو داخلی، انتخاب کلمات کلیدی مناسب است. اولین سنگ بنای یک سایت کلمات کلیدی میباشد و موتورهای جستجو نیز بر اساس همین کلمه کلیدی به شما ارزش و اعتبار خواهد داد. دقت کنید که بعد از انتخاب کلمات کلیدی شما نیاز به طراحی یک وبلاگ بسیار جذاب خواهید داشت. چرا که از این طریق میتوانید مخاطبین هدف خود را به سایت جذب نمایید. از مهمترین بخشهای، خدمات سئو سایت در آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیار مربوط به انتخاب وبلاگ مناسب با توجه به کلمات کلیدی است.
برخی از سئوکاران انتخاب کلمات کلیدی را مانند ستونهای یک سازه حساس میدانند. در صورتی که این بخش به درستی سازماندهی نشود، امکان ریزش و مشکلاتی از این دست بسیار است. فرض کنید که شما سرمایه کمی دارید و انتخاب کلمات کلیدی خود را به درستی انجام نمیدهید. در این صورت احتمال شکست شما بسیار زیاد خواهد بود.
2. لینک سازی داخلی حرفهای و اصولی
یکی از بزرگترین و اصلیترین چالشهای سئو کاران کم تجربه، لینک سازی ضعیف است. لینک سازی داخلی باید بر اساس کلمات کلیدی و همچنین نظر مخاطبین شما انجام شود. در صورتی که بخواهید لینک سازی داخلی سایت را به صورت چند لایه و همچنین گسسته دنبال نمایید، اولا از سمت مخاطبین بازخورد خوبی نخواهید گرفت. دوما موتورهای جستجو نیز متوجه ارزش این نوع لینک سازی نخواهند شد. فرض کنید که شما یک سایت در حوزه آموزش سئو راه اندازی میکنید. در صفحه اصلی با انکر تکست « سئو تکنیکال چیست؟ » به صفحه مربوط لینک میدهید و مخاطبین شما نیز از آن استفاده میکنند. حال اگر در صفحه سئو تصاویر بدون آماده سازی ذهن مخاطب بخواهید این لینک سازی را انجام دهید، نتیجه نهایی جذاب نخواهد بود.
3. دسته بندی مناسب صفحات
یکی از بزرگترین نکاتی که در سئو داخلی یک سایت به آن توجه کافی نمیشود، نحوه قرار گرفتن صفحات است. زمانی که صفحات به درستی انجام نشود، مخاطبین شما به درستی نمیتوانند از محتوای سایت شما استفاده کنند. از طرفی نداشتن نقشه سایت مناسب موجب خواهد شد که خزنده های گوگل نیز دیدگاه مناسبی نسبت به سایت شما نداشته باشند. به همین دلیل شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید که با استفاده از یک استراتژی مناسب و کاربردی همزمان با مشورت یک متخصص UI / UX قالب هر سایت و دسته بندی های آن را سازماندهی نمایید.
4. استفاده از متا تایتل جذاب و کاربردی
زمانی که مخاطب در مورد یک کلمه کلیدی خاص تحقیق انجام میدهد، از سمت گوگل پیشنهادات بسیار زیادی خواهد شد. صرفا مخاطبین یک سایت به دلیل اول بودن روی آن کلیک نمیکنند. بلکه به دلیل توضیحات آن روی سایت کلیک میکنند. امروزه متا تایتل جذاب هم برای گوگل و هم برای مخاطبین یک سایت بسیار مهم است. به همین دلیل شما باید عصاره و چکیده یک سایت را به خلاصه ترین حالت ممکن بیان کنید. از طرفی عباراتی را انتخاب نمایید که برای مخاطب جذاب بوده و از طرفی در صفحه شما نیز موجود باشد.
5. هد بندی مناسب صفحات
زمانی که به دنبال پاسخ سوال « سئو داخلی چیست » هستید، قطعا اطلاعات بسیار زیادی در مورد هد بندی صفحات مشاهده خواهید کرد. اما استفاده از این نکات و همچنین دید فنی بسیار مهم است. به عنوان مثال در گذشته برای هر صفحه صرفا از یک هد 1 استفاده میشد. اما امروزه بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده توسط تیم تحقیقاتی بهیار از سایت وبمستران استفاده دو هدینگ 1 ارزش محتوا را به صورت ویژه افزایش خواهد داد. حتی یکی از کارمندان شرکت گوگل به نام جان مولر نیز در مورد آن نکات بسیار زیادی بیان کرده است، که در پست های آموزشی بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.
6. ویراستاری مناسب صفحات
یکی از مهمترین اصول سئو داخلی که شاید به آن توجه مناسبی صورت نمیگیرد، نوع ویراستاری صفحات است. همواره پس از نگارش صفحات شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید تا محتوای خود را از چشم مخاطبین خود تماشا نمایید. در این صورت میتوانید محتوای خود را در یک چهارچوب مناسب شخصی سازی نمایید. دقت کنید که این شخصی سازی باید بر اساس نیاز مخاطب و همچنین پرسونای آن باشد. به عنوان مثال تعداد عنوان و زیر عنوان صفحه را افزایش دهید و حجم زیادی از کلمات را در یک بخش قرار ندهید. صد البته استفاده از علائم نگارشی مناسب نیز در این زمینه بازدهی شما را به صورت ویژه افزایش خواهد داد.
7. از تصاویر جذاب و بنر های ویژه استفاده کنید
در زمان پاسخ به سوال « سئو داخلی چیست »، همه روی زیبایی بصری سایت تمرکز میکنند. اما همه چیز قالب یک سایت نیست و شما باید هر بخش را به صورت مجزا آنالیز و بررسی نمایید. به عنوان مثال زمانی که قرار است یک محتوای جذاب برای وبلاگ خود قرار دهید. باید از عکس های مرتبط در سایز مناسب با ارتباط معنایی بسیار زیاد استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است که بازدهی جذابی به دست نیاورید. دقت کنید که محتوای بصری سایت شما نیز توسط گوگل و دیگر موتورهای جستجو مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به همین دلیل است که نمیتوان از هر عکس و سایزی برای محتوا استفاده کرد.
8. بهینه سازی سرعت سایت با استفاده از مفاهیم سئو داخلی
آن هم سرعت سایت است. در برخی مواقع افراد انتظار دارند که سرعت سایت را صرفا بر اساس کد زنی و پارامترهای سئو تکنیکال شخصی سازی کنند. اما اصول اصلی بهینه سازی سرعت مربوط به سئو داخلی سایت می باشد. این که شما از چه محتوایی با چه کیفیتی استفاده میکنید به صورت جدی روی سئو سایت تاثیر گذار است. دقت کنید که در زمان بهینه سازی سرعت سایت، حتما روی افزونههای نصب شده تمرکز کنید. چرا که تداخل افزونه ها میتواند تاثیر جدی روی سرعت سایت داشته باشد. در پایان به شما پیشنهاد میکنم که از پست آموزشی « سئو تکنیکال چیست؟ » بهره ببرید.
9. ریسپانسیو بودن سایت « واکنشگرا »
هدف ما از بررسی پاسخ سوال « سئو داخلی چیست »، بررسی مهمترین نکات تاثیر گذار روی ظاهر و عملکرد سایت از نگاه کاربران است. اگر نیم نگاهی به سرچ کنسول خود داشته باشید، متوجه خواهید شد که تعداد بسیار زیادی از کاربران با گوشی موبایل و یا تبلت از سایت شما استفاده میکنند. به همین دلیل بسیار مهم است که سایت خود را به نحوی مدیریت کنید که در ریسپانسیو ترین حالت ممکن به کاربران سرویس دهد. البته ریسپانسیو بودن سایت به شرط سرعت مناسب است. امروزه حتی برخی از سایت های عملکرد ریسپانسیو دارند، اما سرعت آن ها افتضاح است. این موضوع نه تنها برای کاربران بلکه برای خزنده های گوگل نیز بسیار مهم می باشد. بهتر است در زمان انجام یک استراتژی، استراتژی دیگر را قربانی نکنید.
10. مشخص کردن صفحات پیلار و صفحات کلاستر
سئو کاران کم تجربه معمولا تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت که با استفاده از یک استراتژی مناسب و همچنین صفحات و دسته بندی های اصلی خود را مشخص کنند. این موضوع بسیار عالی است و میتواند به سئو داخلی سایت شما نیز کمک کند. اما این مدل سایت ها معمولا یک چالش بسیار بزرگ دارند و آن هم نداشتن لینک سازی مناسب با صفحات پیلار است. دقت کنید که شما در سایت خود چند صفحه کلاستر تعریف میکنید که هر یک از آن ها ورودی منحصر به فرد دارد. حال باید از این ورودی به نفع سئو صفحات پیلار خود استفاده کنید و یک لینک سازی رفت و برگشتی انجام دهید. در این صورت میزان بازدهی شما به صورت ویژه افزایش پیدا خواهد کرد.
11. از محتوای سئو شده استفاده نمایید
اگر با یک فرد متخصص در حوزه مارکتینگ و سئو، سوال « سئو داخلی چیست » را مطرح نمایید یک پاسخ بیشتر به ان نخواهد داد و آن هم استفاده از محتوای سئو شده است. محتوای سئو شده به محتوایی گفته میشود که علاوه بر استفاده از پارامترهای اصلی سئو داخلی به صورت کاملا و حرفهای تمرکز خود را روی بازاریابی محتوا نیز قرار دهد. اگر قرار است که برای یک محصول خاص محتوای سریالی تولید کند، اولین و مهمترین نکات آن استفاده از هرم بازاریابی محتوای میباشد. چنین قوانینی شاید به ظاهر ساده به نظر برسد، اما روی آینده سایت شما تاثیر شایانی خواهد داشت. به شما پیشنهاد میکنیم، حتما از پست آموزشی « سئو محتوا چیست؟ » به صورت ویژه دیدن فرمایید.
12. از تکنیک های کامنت مارکتینگ استفاده نمایید
یکی از تکنیک های بسیار جذاب در سئو داخلی که میتواند علاوه بر بهبود سئو یک سایت به اعتماد سازی و افزایش نرخ تبدیل کمک کند، کامنت مارکتینگ به صورت فعال است. سعی کنید در هر بخش از سایت با مخاطبین خود ارتباط برقرار نمایید. این برقراری ارتباط به نحوی است که مخاطبین را درگیر بخش کامنت ها کند. به عنوان مثال اگر شما یک دوره آموزش وردپرس در سایت خود دارید، بخش کامنت های آن باید شلوغ باشد. از طرفی در محتوای خود نیز بخواهید که مخاطب به کامنت های سایت شما نگاه کند و بخشی از نظرات خود را ثبت کند. حتی برخی از سئوکاران داخلی با تجربه اقدام به خرید و فروش کامنت واقعی برای یک سایت میکنند.
13. آپدیت محتوایی
با توجه به سرعت رشد داده و همچنین به روز رسانی اطلاعات یکی از جذابترین استراتژیهایی که شما برای سئو داخلی سایت خود میتوانید استفاده نمایید، آپدیت محتوایی است. این موضوع از چند منظر برای گوگل حائز اهمیت می باشد. اولین پوینت مثبت آن استفاده از اطلاعات روز بوده و به گوگل این سیگنال را میدهد که اطلاعات برای ما ارزشمند است. دومین پوینت آن استفاده از کلمات کلیدی مکمل است. البته لیست این کلمات از طریق سرچ کنسول سایت استخراج خواهد شد. سومین پوینت مثبت آن نیز بهینه سازی محتوای قبلی به روز رسانی CTA مورد استفاده در سایت می باشد.
14. استفاده از سوشال قدرت سوشال سیگنال
اگر سوال « سئو داخلی چیست » را با یک فرد متخصص در این حوزه مطرح نمایید، به شما نکات زیادی را خواهد گفت. اما یکی از این نکات که میتواند برای شما بسیار جذاب و کاربردی باشد، استفاده از سوشال سیگنال به صورت دو طرفه است. در حالت اول مخاطبین خود را از طریق فضای مجازی به برخی صفحات سایت خود منتقل مینمایید. در این حال شما از تکنیک های سئو خارجی سایت استفاده خواهید کرد. اما حالت مکمل آن زمانی است که دنبال کنندگان سایت خود را با شبکه مجازی خود لینک نمایید. در این صورت مخاطبین سایت و شبکه مجازی خود را به صورت یکسان درآورده و این میتواند در اجرای کمپین های تبلیغاتی بسیار موثر و تاثیر گذار باشد. ساده ترین حالت این موضوع استفاده از انکر تکست فعال برای شبکه های اجتماعی است.
15. بهینه سازی ساختاری URL سایت
در مورد ساختار دامنه یک صفحه اطلاعات و استراتژی های بسیار زیادی وجود دارد که قصد بررسی آن ها را نداریم. نکته بسیار مهمی که در سئو داخلی یک صفحه بهتر است که مدنظر قرار دهید، ساده سازی دامنه و استفاده از کاراکترهای انگلیسی است. متاسفانه هنوز برخی از سئوکاران از کاراکترهای طولانی فارسی استفاده میکنند که این موضوع از اساس اشتباه است و میتواند روی کیفیت و اعتبار دامنه شما تاثیر منفی گذارد.
سخن پایانی
در این بخش به صورت اجمالی اما جامع در مورد پاسخ سوال « سئو داخلی چیست »، صحبت کردیم. در صورتی که یک نکته انحصاری و خاص ویژه سئو داخلی به ذهن شما میرسد و در این پست آموزشی به آن اشاره نکردیم، در بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید. همواره به این موضوع توجه نمایید که سئو حرفه ای یک سایت زمانی مشخص میشود که سئو کار آن برای هر پارامتر از سئو داخلی آن زمان صرف کند. برخی از پارامترهای سئو داخلی متغییر است و در مقالات بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.
در صورتی که از مطالعه این پست جذاب لذت بردید، خوشحال میشویم که آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیار را در شبکه های مجازی خود به دیگران نیز معرفی کنید. ❤ تمام هدف ما در مجموعه بهیار کمک به کسب درآمد و برندینگ آنلاین افراد خواهد بود. خدمات بهیار به آینده بهتر کسب و کارهای آنلاین و برندینگ اشخاص حقیقی کمک شایانی خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق پشتیبانی آنلاین مجموعه با ما در ارتباط باشید.
نظرات