سئو چیست

سئو چیست؟ از کاربرد سئو تا اهمیت آن

صرفا داشتن یک آنلاین شاپ به معنی افزایش فروش شما نیست، چرا که رقبای شما نیز از این امکان استفاده خواهند کرد. نکته بسیار مهم در نحوه راه اندازی و مدیریت یک سایت است. برای موفقیت در فروش آنلاین نیاز به یک سئوکار خبره خواهید داشت. در این پست آموزشی قصد داریم با کمک مشاورین آژانس فول سرویس دیجیتال مارکتینگ بهیار به بررسی پاسخ سوال « سئو چیست » بپردازیم. با ما همراه باشید تا شما را به صورت تخصصی با سئو آشنا کنیم.

سئو چیست به زبان ساده (Search Engine Optimization)

سئو به زبان ساده دانش و مهارت بهینه سازی یک سایت برای موتورهای جستجو است. در صورتی که عبارت « SEO چیست » را جستجو نمایید، مقالات بسیار زیادی مشاهده خواهید کرد که هر یک از آن ها بخشی از سئو را توضیح داده است. سئو به سه زیر شاخه اصلی به نام سئو داخلی، سئو تکنیکال و سئو خارجی تقسیم خواهد شد. نکته بسیار مهمی که در مورد سئو باید به ذهن بسپارید پویایی این حوزه می‌باشد. موتورهای جستجو به صورت روزانه در حال به روز رسانی هستند و از طرفی هوش مصنوعی نیز در حال پیچیده شدن است. با توجه به تمامی این موارد شما نیز به عنوان یک سئوکار برای یک رقابت سالم و صحیح باید دانش خود را به روز کنید.

برخی از افراد برای بهبود توانایی خود در سئو نیاز به آموزش‌های جانبی خواهند داشت. به عنوان مثال اگر یک سئوکار برنامه نویسی بلد باشد، از استراتژی‌های بسیاری پیشرفته تری‌ برای رشد سایت استفاده می‌کند. از طرفی سئو خود نیز یکی از زیر شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ می‌باشد. به همین دلیل سئو کاران باید تبلیغات و امور مربوط به آن را بشناسند، چرا که برای طراحی رپورتاژ تبلیغاتی نیاز به مفاهیم سئو و بازاریابی به صورت مشترک دارند. البته تمامی نکات گفته شده بخشی از دانش سئو است، با مطالعه بخش‌های بعدی دید بهتری نسبت به این حوزه پیدا خواهد کرد. پیشنهاد می‌شود مقاله دیگر ما با موضوع دیجیتال مارکتینگ چیست را نیز مطالعه فرمایید.

سئو چیست به زبان ساده

بازار سئو چیست؟ « بازاریابی سئو »

زمانی که در مفاهیم دیجیتال مارکتینگ به دنبال تعریفی از سئو می‌گردید، عبارت بازار سئو را مشاهده خواهید کرد. منظور از بازار سئو جلب توجه بازار هدف یک فروشگاه به کمک موتورهای جستجو است. در بازاریابی سئو تمام تمرکز ما روی محیط وب نیست و از شبکه‌های اجتماعی نیز کمک خواهیم گرفت. متخصصین سئو، این استراتژی را به نام سوشال سیگنال نیز می‌شناسند. بازاریابی سئو بسیار سخت شده است، چرا که متخصصین این حوزه از استراتژی‌های چند لایه و پیچیده استفاده می‌کنند. در حوزه سئو کسانی موفق می‌شوند که برای مطالعه کردن آخرین آپدیت‌های گوگل زمان صرف کنند.

البته مطالعه به تنهایی کافی نیست و باید در مورد هر یک از تغییرات تحقیقات انجام دهند و نتیجه آن را نیز بررسی کنند. به همین دلیل است که سئو کاران بزرگ دنیا در یک فروم بین المللی به نام وبمستران مشغول تبادل اطلاعات می‌باشند. سئو کاران بسیار زیادی فقط و فقط برای آگاهی از نتیجه تحقیقات دیگر همکاران خود این بخش را مورد مطالعه و بررسی قرار میدهند. در بازاریابی سئو بیش از این که قیمت پروژه برای یک کارفرما مهم باشد، نرخ بازگشت سرمایه مهم است. به همین دلیل سئو کاران استراتژی‌های خود را به صورت ساده شده بر اساس رقبای یک سایت برنامه ریزی می‌کنند.

بازاریابی سئو

کاربرد سئو چیست؟ چرا سئو اهمیت دارد؟

در ظاهر هدف از سئو بهینه سازی یک سایت ویژه موتورهای جستجو می‌باشد. اما این تعریف در گذشته صادق بود. در عصر حاضر هدف از سئو بهینه سازی یک سایت برای موتورهای جستجو و افزایش نرخ تبدیل آن است. به همین دلیل است که سئو کاران فقط و فقط تمرکز و دانش خود را محدود به موتورهای جستجو نمی‌کنند و از بازاریابی، روانشناسی، طراحی و نکاتی از این دست برای بهبود سئو یک سایت استفاده می‌کنند. یک سئوکار زمانی متخصص نامیده می‌شود که یک تیم حرفه‌ای کنار خود جمع کند و با کمک آن ها یک سایت را رشد دهد.

دانش و مهارت یک متخصص سئو قرار نیست که فقط شما را به رتبه برتر گوگل برساند، بلکه قرار است رابط کاربری یک سایت را بهبود بخشد و روی نرخ فروش سایت تاثیر بگذارد. برای درک بیشتر سئو یک سایت می‌توانید از بخش وبلاگ مجموعه بهیار، پست آموزشی « چرا سئو اهمیت دارد؟ » را مورد بررسی قرار دهید. در این بخش به صورت خلاصه اما کاربردی این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم.

کاربرد سئو چیست

چگونه سئو کار شویم؟

در صورتی که اندکی زمان صرف کنید و اساس کار موتورهای جستجو را درک نمایید، به یک سئو کار تبدیل خواهید شد. اما برای کاریابی در این حوزه باید یکی از سه شاخه اصلی سئو را انتخاب نمایید. سپس آموزش‌های آکادمیک آن را مورد بررسی قرار دهید و در نهایت برای یادگیری هر بخش از آن زمان صرف کنید. در این صورت می‌توانید به یک سئو کار ماهر تبدیل شوید. افراد بسیار کمی می‌باشند که هر سه شاخه سئو را به صورت تخصصی فرا گیرند و برای این هدف نیز سابقه و تجربه چندین سال به دست آورده‎‌اند. در ادامه سه شاخه اصلی سئو را بررسی خواهیم نمود.

1. سئو داخلی

به تمامی اقداماتی که یک سئو کار به جهت بهینه سازی سایت، روی صفحات داخلی سایت انجام می‌دهد سئو داخلی گفته خواهد شد. هدف از سئو از داخلی یک سایت دو بخش است. در بخش اول موتورهای جستجو درک بهتری از سایت داشته باشند و به سادگی آن را مورد تجزیه تحلیل قرار دهند. زمانی که یک سئو کار به صورت تخصصی سئو داخلی سایت را تقویت می‌کند، بدون تبلیغات ورودی سایت افزایش پیدا خواهد کرد. چرا که نرخ خزش و نرخ ایندکس سایت بهبود پیدا می‌کند و از طرفی بودجه خزش سایت نیز افزایش پیدا می‌کند.

اما در بخش دوم سئو داخلی تمام هدف یک سئو کار بهبود صفحات سایت برای مخاطب عام است. به عنوان تمامی محتواهایی که در سایت بارگذاری می‌شود، مربوط به سئوکار داخلی سایت است. چرا که سئو کار داخلی سایت می‌تواند محتوا را تایید و یا رد کند. چرا که او درک بسیار بالایی از موتورهای جستجو و مخاطبین سایت دارد. او می‌داند که کدام محتوا برای سایت مناسب است و کدام محتوا مناسب نیست. از طرفی ساختار منظم و صحیح محتوای یک سایت از طریق سئو داخلی تنظیم می‌شود. به همین دلیل است که سئو کاران داخلی نقشه یک سایت را به بهینه‌ترین حالت ممکن برنامه ریزی می‌کنند.

با همین استراتژی نیز نتیجه بسیار عالی به دست خواهند آورد. البته از نظر برخی متخصصین سئو، واکنشگرا بودن و یا ریسپانسیو نمودن یک سایت نیز به عهده بخش سئو داخلی است. چرا که پارامترها و همچنین نحوه نمایش هر یک از پارامترهای یک صفحه در گوشی موبایل به صورت قابل توجه تغییر خواهد کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد سئو داخلی، پست آموزشی ما به نام « سئو داخلی چیست؟ » یک راهنمای بسیار جذاب خواهد بود.

سئو داخلی

2. سئو خارجی

زمانی که به دنبال پاسخ سوال « سئو چیست » می‌باشیم، باید برای مفاهیم سئو خارجی یا همان Seo Off Page نکات بسیار زیادی را مطرح نماییم. برخی از سئو کاران قدیمی، سئو را با طراحی استراتژی برای بک لینک‌های سایت می‌شناسند. به همین دلیل نیز تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت که با یک استراتژی جذاب بک لینک های سایت را مدیریت کنند. در سئو خارجی معمولا به آپدیت اطلاعاتی بسیار مهم است. به عنوان مثال اگر قرار است که یک تبلیغات در فضای مجازی انجام شود، نوع این تبلیغات و همچنین استراتژی کلمات به کار گرفته شده آن بسیار مهم است. سئو خارجی معمولا هزینه‌های بسیار قابل توجهی به دنبال دارد و از طرفی نتایج آن نیز سریع پدیدار می‌شود.

دقت کنید که لینک سازی در حوزه سئو خارجی بسیار مهم است، اما به شرطی که دانش این حوزه را به دست آورید. به عنوان مثال اگر هزینه بسیار زیادی برای لینک سازی خارجی انجام دهید و در کنار آن از تگ تبلیغاتی نیز استفاده کنید، گوگل آن را بی اثر خواهد کرد. در گذشته لینک سازی همراه با تگ تبلیغاتی نیز اعتبار به دنبال داشت. اما امروزه شرایط کاملا تغییر کرده است. بر اساس تحقیقات ما در بخش سئو خارجی ما محتوای رقبا و همچنین میزان بک لینک های آنان را مورد تحلیل و بررسی قرار میدهیم. چرا که میزان بودجه سئو خارجی ما با توجه به عملکرد رقبا مشخص خواهد شد. با توجه به گستردگی این بخش مقاله « سئو خارجی چیست؟ » یک راهنمای بسیار عالی خواهد بود.

3. سئو تکنیکال

اگر به دنبال درآمد بالا از شغل سئو می‌باشید، به سئو تکنیکال اهمیت بسیار زیادی بدهید. چرا که سئو کاران بخش قابل توجهی از درآمدهای یک پروژه را برای تکنیکال سایت هزینه می‌کنند. سئو تکنیکال تعاریف گسترده‌ای دارد و در هر یک از آن ها یک بخش مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت. به عنوان مثال عده از سئو کاران سئو تکنیکال را محدود به سرعت سایت، بررسی لینک‌ها و پیدا کردن بک لینک های شکسته و همچنین طراحی منظم سایت مپ می‌دانند. اما نکته بسیار مهم در بخش سئو تکنیکال همواره امنیت یک سایت است. در صورتی که امنیت یک سایت تامین نشود، تمام زحمات یک سئوکار نیز هدر خواهد رفت.

seo چیست

مدرک سئو چیست؟ آیا Certificate این حوزه وجود دارد؟

در صورتی که به دنبال آموزش صفر تا صد سئو رایگان و یا پولی باشید، عبارت مدرک رسمی کارشناس سئو را بسیار مشاهده خواهید کرد. متاسفانه یا خوشبختانه باید به شما بگوییم که برای سئو هیچ مدرک رسمی وجود ندارد. بر اساس آخرین تحقیقات ما در حال حاضر یک الی دو مدرک بین المللی برای سئو وجود دارد که برای ما ایرانیان امکان اخذ آن نیست. چرا که باید هزینه این آزمون‎‌ها از طریق حساب بین المللی پرداخت شود. به همین دلیل در ایران نباید به دنبال مدارک بین المللی سئو باشید.

حتی اگر بخواهید به عنوان یک ایرانی نیز در یکی از کشورهای اروپایی به صورت Freelancer استخدام شوید، از شما در خواست مدارک نخواهد کرد. بلکه رزومه و مصاحبه اولیه شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود. در صورتی که به دنبال آموزش سئو می‌باشید، باید طراحی سایت وردپرسی را به صورت کامل و جامع بلد باشید. حتی سئوکاران حرفه‌ای بر روی طراحی سایت با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی نیز اشرافی بالایی دارند که این موضوع منجر به عملکرد بهتر آن ها در سئو تکنیکال می‌شود.

مدرک سئو چیست

سخن پایانی

در این بخش به صورت خلاصه اما کاربردی به بررسی پاسخ سوال « سئو چیست » پرداختیم. با توجه به این که هیچ آموزش رسمی و همچنین منبع ثبت شده برای سئو وجود ندارد، این حوزه اندکی ناشناخته است. در صورتی که شما روی یکی از سه رکن اصلی سئو ( سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال ) تسلط پیدا کنید، می‌توانید در این حوزه مشغول به کار شوید. البته یک سئو کار در هر سه شاخه دانش و مهارت دارد، اما در یکی از آن ها به صورت تخصصی طراحی استراتژی انجام می‌دهد.

ما در آژانس دیجیتال برندینگ بهیار تمام تلاش خود را به کار گرفتیم که با استفاده از آخرین اخبار روز در حوزه سئو، چندین پست آموزشی منتشر کنیم. در صورتی که به سئو و زیر شاخه‌های آن علاقه مند می‌باشید، روی کمک ما حساب کنید. سئو یک دانش و مهارت پویا است که نمی‌توان برای آن یک بعد تعریف کرد. به همین دلیل شما باید تمام تلاش خود را به کار گیرید که در این باره همواره پژوهش نمایید. در غیر این صورت به مرور زمان از بازار کار سئو حذف خواهید شد.

نظرات

فیلد اجباری*