در گذشته صرفا داشتن یک وبلاگ و قرار دادن چند پست ساده برای دیده شدن کافی بود. اما امروزه رقابت بسیار گسترده است و داشتن یک وبلاگ قوی با محتوای جذاب و کاربردی تنها بخشی از فرآیند دیده شدن در فضای وب میباشد. به همین دلیل ما نیز در آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیار تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا به یک بررسی تخصصی و اجمالی از سئو بپردازیم. چرا که امروزه بدون داشتن یک سئو کار حرفه ای، دیده شدن در فضای وب به نوعی غیر ممکن است. با ما همراه باشید تا پاسخ سوال چگونه سئو کار حرفه ای شویم را فرا گیرید.
سئو چیست؟
به دانش بهینه سازی یک سایت برای موتورهای جستجو مختلف سئو گفته میشود. کلمهی SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است که در حال حاضر چند شاخه تخصصی و مجزا دارد. در سئو تمام هدف ما بررسی آخرین الگوریتمهای موتورهای جستجو مانند google، Bing، Yandex و … میباشد. البته خروجی یک سایت را به نحوی تنظیم میکنیم که علاوه بر موتورهای جستجو، مخاطبین سایت نیز ازان رضایت داشته باشند.
به همین دلیل است که تعریف نوین و دقیق سئو، بهینه سازی یک سایت برای موتورهای جستجو با در نظر گرفتن علایق انسانی است. امروزه سئو یک دانش چند لایه است که با در نظر گرفتن نکات ریز برنامه نویسی، روانشناسی، طراحی و حتی الگوریتمهای هوش مصنوعی به دنبال بهینه سازی یک وب سایت میباشد. سئو به سه بخش سئو داخلی، سئو تکنیکال و سئو خارجی تقیسم میشود که در پست آموزشی سئو چیست به صورت کامل و جامع به بررسی آن پرداختهایم.
سئو کار چیست؟
سئوکار شخصی است که علاوه بر داشتن دانش سئو میتواند یک برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت برای آینده سایت داشته باشد. یک سئو کار با تجربه و خبره بر اساس تحلیل ساز وکار سایت و همچنین استراتژیهای فعال شده، برای تولید محتوا و همچنین برنامه نویسی یک سایت تعریف برنامه میکند. سئو کار به شخصی گفته میشود که اهل مطالعه و آپدیت اطلاعات باشد، چرا که دانش سئو روز به روز کاملتر و جذابتر میشود. از طرفی افرادی که در این حوزه نیز فعال میباشند، تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا با کمک گرفتن از اطلاعات مکمل عملکرد خود را بهبود بخشند.
به عنوان مثال یک سئوکار حرفهای علاوه بر شناسایی الگوریتمهای گوگل و نحوه ساز و دیگر موتورهای جستجو به دنبال استفاده از دانش افراد خلاق در حوزه طراحی و برنامه ریزی استراتژیک میباشد. چرا که سئوکاران نیز به سه دسته سئو کاران کلاه سفید، سئو کاران کلاه خاکستر و سئو کاران کلاه سیاه تقسیم خواهند شد. اهمیت سئو سایت زمانی مشخص خواهد شد که علاوه بر نتایج آن به استراتژیهای سئو کار نیز توجه شود. به عنوان مثال اگر سایت در کوتاه مدت نتیجه خوبی به دست آورد و در ان از استراتژیهای سئو کلاه سیاه استفاده شده باشد، این نتیجه قابل اتکاء نخواهد بود.
چگونه متخصص سئو شویم؟ بررسی 11 گام ضروری برای سئو حرفه ای سایت
در این بخش قصد داریم 11 مرحله مهم و ضروری برای سئو یک سایت را مورد بررسی قرار دهیم. در صورتی که هر یک از این مراحل به درستی بررسی نشود، سئو کار نمیتواند خود را یک سئو کار حرفه ای بداند.
1. آپدیت اطلاعات پایه و مطالعه مستمر
شغل سئوکار به شدت به دانش او وابسته است، در صورتی که دانش یک سئوکار در بالاترین مرتبه خود قرار نداشته باشد، از رقبای خود عقب خواهد ماند. البته در نظر داشته باشید که بررسی منبع اطلاعات نیز بسیار مهم است. به عنوان مثال زمانی که گوگل یک آپدیت جدید ارائه میدهد، این وظیفه سئو کار است که درجه اهمیت آن را بررسی کرده و بر اساس آن برنامه ریزی خود را تغییر دهد. در صورتی که اهل نوآوری و تحقیق کردن نمیباشید، در حرفه سئو، عمر طولانی نخواهید داشت. به عنوان مثال اگر خدمات سئو سایت را به صورت مستمر آپدیت نکنید، مراجعین شما به مرور کم خواهند شد.
2. به دست آوردن یک دانش پایه از کانتنت
بخش قابل توجهی از دانش سئو به کمک محتوا تعریف میشود، به همین دلیل است که محتوا را به عنوان پادشاه میشناسند. در صورتی که در فروم های سئو یک بررسی انجام شود، عبارت Content is King را بسیار مشاهده خواهید کرد. دقت کنید که منظور ما از محتوا صرفا محتوای متنی نیست و به نوعی باید، به بررسی محتوا در انواع کانسپت مختلف بپردازید. در این صورت میتوانید مسیر رشد خود را کوتاه نمایید و از مزایای آن بهرهمند شوید.
3. آشنایی با طراحی سایت و ساختار پلاگینهای مختلف
اگر یک سئوکار اطلاعاتی در مورد طراحی سایت وردپرسی نداشته باشد، به سختی میتوان آن را یک فرد حرفهای دانست. این موضوع زمانی اهمیت پیدا میکند که شما به عنوان یک متخصص قصد تغییر در پارامترهای اصلی یک سایت را دارید. به طور مثال کارفرما در سایت خود دچار یک چالش شده است. در این شرایط حل کردن این چالش وظیفه شما می باشد. در برخی مواقع تشخیص شما بر این است که یک افزونه جدید به سایت وردپرسی کارفرما اضافه شود. اما اگر نیاز او بسیار پیچیده و تخصصی باشد، نیاز به کمک یک Web Developer یا برنامه نویس خواهید داشت.
4. سرچ کنسول را مهمترین و قویترین ابزار خود بدانید
زمانی که شما سئو و همچنین ابزار مربوط به آن را مورد بررسی قرار میدهید، متوجه اهمیت سرچ کنسول خواهید شد. به نوعی میتوان گفت که اتاق فرمان یک سایت سرچ کنسول آن است. به هر میزان که اطلاعات خروجی سرچ کنسول دقیقتر باشد، مسیر رشد یک سایت هموارتر خواهد بود. البته آشنایی با ابزار مکمل آن مانند Google Analytics نیز برای یک سئو کار مهم است. دقت کنید که پاسخ سوال چگونه متخصص سئو شویم ساده است، به شرطی که برای آن به اندازه کافی زمان نیز صرف کرده و با هر یک از ابزار نامبرده شده، چشم بسته کار کنید.
5. با آخرین متد تبلیغاتی روز دنیا آشنا شوید
مادامی که یک سئو کار با هزینه بسیار زیاد برای تبلیغات کسب رتبه میکند، نمیتوان آن را حرفهای دانست، چرا که با قطع کردن تبلیغات سایت به سرعت جایگاه خود را از دست میدهد. در صورتی که یک سئو کار حرفه ای به صورت هوشمندانه تبلیغات انجام میدهد. به عنوان مثال برای انتشار یک رپورتاژ آگهی صرفا به هزینه و دامین آتوریتی آن نگاه نمیکند. بلکه مخاطبین سایت هدف و همچنین ساختار بک لینک های آن را مورد بررسی قرار میدهد. او به دنبال رد پای سئو کلاه سیاه خواهد بود، چرا که در صورتی شناسایی سایت هدف توسط گوگل تبلیغات او نیز بی اثر خواهد شد. به همین دلیل است که ما برای سوالاتی از قبیل چگونه سئو کار شویم یک پاسخ ساده و تک بعدی نخواهیم داشت.
6. مفاهیم ساده و ابتدایی کد نویسی را آموزش ببینید
سئوکاران معمولا در بخش سئو تکنیکال نیاز دارند که کد نویسی انجام دهند. البته لازم نیست که سئو کار خود تمامی کد های را ثبت کند، بلکه میتواند از کمک یک برنامه نویس ماهر استفاده کند. هدف از آموزش مباحث مقدماتی کد نویسی درک حرفهای طرف مقابل است. در صورتی میتوانید با یک کد نویس ارتباط برقرار کنید که زبان او را متوجه شوید. حتی شما برای طراحی سایت و برخی از ویژگیهای سایت نیز به این قابلیت نیاز خواهید داشت. این موضوع را مد نظر قرار دهید که هدف ما صرفا بهبود ارتباطات شما میباشد. چرا که یک سئو کار آماتور بدون این که درکی از کد نویسی داشته باشد، میتواند امور مربوط به سئو تکنیکال را برون سپاری کند.
7. بررسی تخصصی انواع بک لینک و استراتژیهای لینک سازی
بعد از محتوا، مهمترین مفاهیم در سئو مربوط به لینک سازی و بک لینک میباشد. به همین دلیل است که سئو کاران برای بررسی انواع بک لینک و استراتژیهای مربوط آن زمان بسیار زیادی صرف میکنند. نکته بعدی که باید به آن توجه نمایید، آزمون خطا روی برخی از استراتژیهای اصلی لینک سازی میباشد. به عنوان مثال اگر یک سئوکار برای رپورتاژ خود سناریو نویسی نداشته باشد و صرفا به جهت دامین آتوریتی یک سایت در آن رپورتاژ منتشر کند، نتیجه مناسبی به دست نخواهد آورد. به همین علت است که سئوکاران خبره از استراتژی رپورتاژ نویسی دو لایه استفاده میکنند. مباحث مربوط به بک لینکها بسیار زیاد است و یک سئو کار حرفه ای باید تلاش کند که بخش قابل توجهی از آنها را فرا گیرد.
8. مهارت مذاکره !!
ممکن است از خود سوال کنید که مهارت مذاکره چه ارتباطی به سئو کار حرفه ای دارد؟ برای یک سئو کار حرفه ای مهارت مذاکره از دو جهت حائز اهمیت می باشد. زمانی که قرار است برای کارفرما استراتژی تعریف کند، گاها از سمت کارفرما مخالفت میشود. از طرفی دعوت کارفرما به صبر کردن خود نیز یک چالش کاملا مجزا است. چرا که کارفرما بعد از هر ماه واریز حقوق به دنبال نتایج سریع در سایت خود میباشد که چنین چیزی محال خواهد بود. علاوه بر موارد گفته شده یک سئو کار حرفه ای معمولا از یک تیم قوی نیزبرخوردار میباشد. به همین دلیل مدیریت روابط بین هر یک از اعضای تیم به عهده سرپرست تیم که همان سئو کار حرفه ای است، خواهد بود.
9. تحلیل رقبای تخصصی
یک سئو کار حرفهای صرفا بر اساس گفته های کارفرما تمرکز و توان خود را روی چند رقیب خاص متمرکز نخواهد کرد. او در آغاز تمامی رقبای خود را در وب مورد بررسی قرار میدهد. سپس بر اساس عملکرد آن ها و همچین میزان بک لینک های معتبر سایتهای رقیب اقدام به طراحی استراتژی میکند. نکته بسیار مهمی که شما باید به آن توجه نمایید، تحلیل رقبای چند لایه می باشد.
در گام اول رقبای فعلی که در سطح شما هستند، مهم بوده و در گام های بعدی به سراغ رقبای صدر نشین خواهید رفت. اما مدیریت و کنترل یک سایت از حملات آن ها نیز برای شما حائز اهمیت است. به عنوان مثال کسانی که در حوزه گوشی آیفون و اپل آیدی فعالیت میکنند، به صورت پیوسته توسط رقبای خود مورد حمله قرار میگیرند و روش کار آن ها نیز استفاده از بک لینک اسپم می باشد.
10. برنامه ریزی استراتژیک برای مدیریت چند سایت «استخدام سئو کار»
یکی از چالش های سئو کاران عدم تعریف مناسب پوزیشن شغلی آن ها است. به عنوان مثال در شرکت های فناوری محور و به نوعی استارتاپ ها استخدام سئو کار دورکاری مرسوم است. اما در شرکت های صنعتی و قدیمی به دنبال استخدام سئو کار مبتدی به صورت حضوری میباشند که این موضوع نیز اشتباه می باشد. یک سئو کار حرفه ای در یک ماه میتواند 5 الی 10 سایت را مدیریت کند. به شرطی که سیستم سازی مناسب و همچنین برنامه ریزی استراتژیک انجام دهد. شاید نکات مطرح شده در این بخش برای شما اندکی سخت باشد و نیاز به کسب کمی تجربه داشته باشید.
11. دانش زبان انگلیسی تخصصی
اگر از یک متخصص سئو قدیمی سوال چگونه سئو کار حرفه ای شویم را بپرسید، اولین نکته ای که به شما گوشزد خواهد کرد، مهارت زبان انگلیسی است. اما امروزه این شرایط اندکی تغییر کرده و هوش مصنوعی به شما در این مسیر یاری می رساند. نکته بسیار مهمی که شما باید مد نظر قرار دهید، یادگیری زبان تخصصی برای پیدا کردن پروژههای بین المللی خواهد بود و نه مطالعه منابع مرجع و دست اول. چرا که امروزه سئو کاران اندکی توانایی زبان برای استفاده از منابع انگلیسی را دارا هستنند، اما قدرت برقراری ارتباط و دریافت پروژه های بین المللی را ندارد که این موضوع میتواند مانع برای رشد آن ها باشد.
سخن پایانی
در این پست اطلاعاتی مختصر و کاربردی از سئو کاران حرفه ای در پاسخ به سوال چطور سئو کار شویم به شما منتقل کردیم. اما نکته بسیار مهمی که باید مد نظر قرار دهید، ویژگی پویایی سئو است. شما برای اینکه یک سئو کار حرفه ای شوید، نباید هیچگاه مطالعه و آموزش مستمر خود را متوقف کنید. البته با این کار از مزایای آن نیزبهره مند خواهید شد. امروزه سئو کاران بسیار زیادی از داخل ایران پروژه های دلاری با ارزش بالا به دست میآورند. چرا که توانسته اند برندی قوی و بروز خلق کنند. شما نیز می توانید نفر بعدی در این حوزه باشید، البته به شرطی که برای آن تلاش کرده و به برنامه ریزی خود پایبند باشید، 😎💪🏻 آژانس فول سرویس دیجیتال مارکتینگ بهیار در این مسیر در کنار شما خواهد بود. ❤
نظرات